Omgeving

Holtingerhuis is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen in verschillende natuurgebieden. Holtingerveld ligt letterlijk naast de deur en verder zijn er nog het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld in de nabije omgeving. Op de fiets komt u door verschillende dorpjes met ieder wel hun eigen ateliers, ijsboerderijen, theeschenkerijen enz. waar u heerlijk kunt rondlopen of een kopje koffie of thee met wat lekkers kunt krijgen.

hunebedcentrum

Wilt u een cultureel uitje, denk dan bijvoorbeeld aan het Hunebedcentrum in Borger, Museums Vledder, het Oermuseum in Diever, of als u wat groters wilt het Drents Museum in Assen. Verder is museumdorp Orvelte ook een aanrader. Hier waant u zich weer in oude tijden en kunt u ritje maken in de paardentram, een minidierentuin met bijzondere dieren en bijzondere winkeltjes bezoeken. Denk verder aan herinneringskamp Westerbork (30 km) of het boomkroonpad in Borger (53km). Giethoorn is ook zeker de moeite waard om te bezoeken; zeker met mooi weer. Hier kunt u een bootje huren en genieten van al het moois dat dit plaatsje u te bieden heeft. In het hoogseizoen wordt hier regelmatig iets leuks georganiseerd (20 km).

Sinds kort is er in het aangrenzende dorp Wittelte ook een escaperoom te vinden. Zeker een aanrader!

logo-papilioramaOok leuk om te bezoeken is het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia, of het vlinderparadijs Papiliorama in Havelte. Dan kunt u meteen ook een bezoekje brengen aan de schaapskooi die daar vlakbij ligt. Zeker in het voorjaar een echte aanrader met de vele lammetjes die dan te zien zijn! Verder ligt Wildlands (het vroegere dierenpark Emmen) op zo’n 50km afstand. Leuk om een dagje voor uit te trekken.

Winkelen kunt in de steden Steenwijk, Meppel, Beilen, en iets verder Zwolle, Assen en Emmen.